На Донеччині пройшла акція вшанування пам’яті героїв Іловайська

На Донеччині пройшла акція вшанування пам’яті героїв Іловайська

Фото
Укрінформ
У місті Бахмут Донецької області пройшла акція вшанування пам’яті героїв Іловайська «Чотири роки болю».

Про це 28 серпня повідомили в Бахмутській міській раді та опублікували відповідні фотографії заходу.

«28 серпня 2018 року у Бахмуті відбувся скорботний захід, де присутні згадали трагічні події виходу українських військових та добровольців з Іловайська, які відбулися 29 серпня 2014 року», - йдеться у повідомленні.

Пам’ятна акція «Чотири роки болю» зібрала  військових, представників міської ради, громадських організацій,  студентську та учнівську молодь, містян.

Під час звернення до присутніх перший заступник Бахмутського міського голови Тетяна Савченко зазначила, що трагічні події чотирирічної давнини щоразу відзиваються болем у серці кожного мешканця міста.

У Бахмуті пройшла акція вшанування пам’яті героїв Іловайська / Фото: artemrada.gov.ua

«Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять всіх загиблих, виразити данину поваги матерям військових, які втратили своїх дітей, та висловити велику шану та вдячність за патріотизм і вірність Україні тим, хто пережив ці жахливі події», - сказала вона.

Читайте також: Путін, за Іловайськ відповіси: активісти готують акцію під посольством РФ у Києві

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять воїнів та поклали квіти до портретів загиблих бійців.

Як відомо, наприкінці серпня 2014 року на територію України вторглися російські військові, оточивши українських бійців під Іловайськом. 

Українським частинам були запропоновані умови виходу з оточення, однак 29 серпня всупереч досягнутим домовленостям російські військовослужбовці розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Загинули щонайменше 366 осіб, 429 зазнали поранень, 300 бійців потрапили в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-