На Луганщині попрощалися з бійцем, тіло якого тиждень не віддавали окупанти

На Луганщині попрощалися з бійцем, тіло якого тиждень не віддавали окупанти

Фото
Укрінформ
У Лисичанську на Луганщині попрощалися з молодшим сержантом 24-ої окремої механізованої бригади ЗСУ Дмитром Українським, який загинув 8 серпня. Його тіло окупанти віддали лише через тиждень.

Про це повідомляє прес-служба оперативного командування "Північ".

"У Лисичанську попрощалися з загиблим у бою з російсько-окупаційними військами бійцем "Королівської бригади" молодшим сержантом Дмитром Українським. Загинув 8 серпня на Горлівському напрямку, але тільки через тиждень, після передачі тіла з окупованої території, чоловіка поховали", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі 24-ї ОМБр зазначили, що Дмитро Український народився та виріс на Донбасі. З початком окупації добровольцем став на захист Батьківщини.

Восьмого серпня у складі групи виконував розвідувальне завдання в так званій сірій зоні. Будучи командиром групи прикриття, потрапивши у засідку, прийняв бій. Основна група, отримавши його доповідь про засідку, почала відхід, а Дмитро разом із побратимом, якому щойно виповнилося 19 років, вели бій з переважаючими силами противника. З'ясувавши, що основна група у безпеці, й отримавши наказ на відхід, Український наказав 19-річному розвіднику йти, а сам залишився. Його тіло потрапило до рук бойовиків, які використали його у своїй пропаганді.

У Лисичанську попрощалися з загиблим у бою Дмитром Українським / Фото: facebook.com/kommander.nord

"За мужність та героїзм в ході виконання бойового завдання Дмитра Українського представлено до державної нагороди посмертно", - зазначили в бригаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-