Окупанти обстріляли житлові квартали Південного на Донбасі

Окупанти обстріляли житлові квартали Південного на Донбасі

Фото
Укрінформ
Збройні формування Російської Федерації всупереч нормам міжнародного права обстріляли житлові квартали населеного пункту Південне Донецької області.

Про це йдеться в повідомленні Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Бойовики активно застосовували зброю, заборонену Мінськими домовленостями. За даними СЦЦК, обстріл Південного відбувся з 20.45 до 22.00 12 серпня, при цьому були застосовані міномети калібру 120 мм та станкові протитанкові гранатомети СПГ-9.

Жертв серед мирного населення вдалося уникнути - українські військові вивели людей з-під вогню.

"В результаті обстрілу були зруйновані житлові і господарські будівлі. І тільки своєчасні дії військовослужбовців Збройних Сил України запобігли втрати серед мирного населення, яке вдалося вивести з-під обстрілу", - йдеться в повідомленні СЦКК.

Інцидент став черговим прикладом систематичних обстрілів позицій Об'єднаних сил, а також населених пунктів уздовж лінії розмежування. Таким чином, бойовики регулярно нехтують нормами міжнародного права про заборону нанесення ударів по цивільних об'єктах, які визначені Гаазькою конвенцією 1907 року і Женевською конвенцією 1945 року.

Про факт обстрілу були негайно повідомлені Військова прокуратура і представники СММ ОБСЄ.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-