Поліція затримала бойовика, що захоплював адмінбудівлі в Луганську

Поліція затримала бойовика, що захоплював адмінбудівлі в Луганську

Відео
Укрінформ
Поліція затримала 54-річного мешканця Сєвєродонецька, який з початком антиукраїнського руху на території міста приєднався до лав НЗФ під час збройного захоплення адміністративних будівель м. Луганська та Луганського прикордонного загону.

Про це повідомила начальник Відділу комунікації поліції Луганської області Тетяна Погукай напередодні увечері на своїй сторінці в Facebook.

«В результаті реалізації оперативної інформації співробітники УКР затримали сєвєродончанина, який брав активну участь спочатку в організації «антимайданів», а потім в бойових діях проти народу України. Так, з лютого 2014 року бойовик брав активну участь у розхитуванні політичної обстановки в м. Сєвєродонецьку, виступав на зібраннях громадян з закликами державного перевороту та проведення референдуму», - повідомила Погукай.

За її словами, у квітні чоловік вступив до формування бойовиків, які дислокувались у захопленій ними будівлі СБУ. Отримавши камуфляжну форму та автоматичну зброю, здійснював охорону території, прилеглої до СБУ, видавав бойовикам озброєння та боєприпаси, спостерігав за заручниками, які утримувались у будівлі СБУ.

Читайте також: Черкащанину оголосили підозру за участь у терористичній організації "ЛНР"

Трохи пізніше, будучи гранатометником, приймав активну участь у боях поблизу смт Райгородка, у захопленні військкомату м. Луганська, військової частини №3035 та Луганського прикордонного загону, під час якого були поранені 11 прикордонників.

Після конфлікту зі своїм командиром Павлом Дрьомовим, виїхав до Російської Федерації, у м. Воркута, де перебував до 2018 року. Декілька днів тому бойовик за російським паспортом повернувся на територію України та приїхав в м. Сєвєродонецьк, де був затриманий поліцейськими.

Підозрюваному обрано запобіжний захід тримання під вартою без права внесення застави. Наразі проводиться досудове слідство, документується злочинна діяльність затриманого, встановлюються його зв’язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-