Штаб ООС: бойовики не припиняють обстрілів, втрат у лавах ЗСУ немає

Штаб ООС: бойовики не припиняють обстрілів, втрат у лавах ЗСУ немає

Карта
Укрінформ
Російсько-терористичні війська минулої доби не припиняли обстрілювати українські позиції попри рішення Тристоронньої контактної групи у Мінську про оголошення режиму тиші на всій лінії зіткнення; втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Про це заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російсько-окупаційні війська 25 разів відкривали вогонь, у тому числі із озброєння заборонених калібрів. Наша розвідка повідомляє про одного загиблого та одного пораненого окупанта. Втрат у лавах Збройних сил України немає", - сказав речник.

Він повідомив, що на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 16 прицільних обстрілів з боку бойовиків. Вони застосували міномети 120 і 82 мм калібрів, випустивши відповідно 8 і 4 міни по укріпленнях ЗСУ і по цивільній інфраструктурі в районі Зайцевого і Троїцького. Зокрема, у Зайцевому внаслідок обстрілів зруйновано приватний будинок та господарчі будівлі. Жертв серед цивільного населення немає.

Поблизу Гладосового із Гольмівського напрямку незаконні збройні формування вели вогонь з озброєння БМП. Інтенсивний вогонь з автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї вівся по оборонних позиціях українських військ у районі Кримського, Луганського, Новоолександрівки, Світлодарськи та Щастя, поінформував Мотузяник.

Читайте також: Штаб ООС: бойовики порушують "тишу" по всій лінії зіткнення

За його словами, неспокійно було минулої доби і на Донецькому напрямку, де нарахували 9 обстрілів з боку бойовиків. Зокрема, неподалік Водяного, Гнутового та Широкиного зранку і майже до ночі російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з ручних протитанкових та автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

"Задля збереження життя і здоров’я особового складу Об’єднаних сил українські захисники лише двічі відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння", - наголосив представник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-