Доба в ООС: бойовики гатять із важкої артилерії, загинув боєць

Доба в ООС: бойовики гатять із важкої артилерії, загинув боєць

Укрінформ
Минулої доби ситуація в зоні ООС залишалася контрольованою. У другій половині доби російські окупаційні війська збільшили використання зброї великого калібру, забороненої Мінськими домовленостями. 

Зафіксовано також вогонь з танку та БМП, повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу Операції Об’єднаних Сил.

"На Луганському напрямку бойові дії точилися в районі населеного пункту Кримське. Там ворог застосовував по наших позиціях артилерію калібром 122 мм, 82-мм міномети, гранатомети та стрілецьку зброю, а біля Луганського та Новозванівки обстріли велися з гранатометів та великокаліберних кулеметів", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку під прицільним вогнем перебували захисники Мар’їнки, Авдіївки та Кам’янки.

На Маріупольському напрямку найгарячіше було у Водяному. Там російські найманці вели вогонь по позиціях українських військових зі ствольної артилерії та 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. Позиції навколо Лебединського зазнали обстрілів з танка та 122-мм артилерійських систем. Також ворожа активність спостерігалася в районі населених пунктів Богданівка, Гнутове та Широкине.

Російські окупаційні війська 22 рази вдалися до прицільного вогню по позиціях сил ООС, десять з яких – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Підрозділи Об’єднаних Сил не дозволяли противнику покращити тактичне положення, вели активну оборону та давали адекватну відповідь ворогу.

Читайте також: Бойовики стягують в ОРДЛО танки, “Гради” та гаубиці — СЦКК

Внаслідок активних бойових дій один український захисник загинув, ще четверо військовослужбовців зазнали поранень.

Упродовж поточної доби ворог тричі прицільним вогнем зі стрілецької зброї турбував українські підрозділи у районі населених пунктів Мар’їнка, що на Донецькому напрямку, Гнутове та Широкине – на Маріупольському. Втрат серед українських захисників немає.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-