Окупанти били з важкої артилерії під Новотроїцьким - Міноборони

Окупанти били з важкої артилерії під Новотроїцьким - Міноборони

Карта
Укрінформ
Упродовж доби ситуація на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала та залишалася контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Ворог продовжив застосовувати по українських позиціях заборонену Мінськими угодами зброю.

Про це поінформував речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку бойовиків. Як і в попередні дні, окупанти знову вели вогонь з мінометів 120-го калібру поблизу Новотошківського, випустивши протягом доби по українських укріпленням 22 міни, сказав Мотузяник. Крім того, російсько-окупаційні війська обстріляли українські позиції в районі Кримського та Луганського. Там було зафіксовано 9 розривів мін з мінометів 82-мм.

На Донецькому напрямку порівняно з попереднім днем активність бойовиків зросла. Там зафіксовано 21 прицільний обстріл з боку російсько-окупаційних військ проти 18 обстрілів за попередню добу.

Зокрема, поблизу Новотроїцького бойовики завдали мінометного вогню з артилерії 120-го калібру. Кілька ворожих мінометних снарядів вибухнули біля цього селища вчора зранку. Вогонь вівся з окупованого ворогом Докучаєвська, підкреслив Мотузяник.

Крім того, за його словами, в районі населених пунктів Водяне та Лебединське бойовики здійснили вогневий наліт, випустивши в бік позицій українських військових 28 мін із мінометів 120 калібру. Російсько-окупаційні війська завдали також мінометного вогню по позиціям українських захисників в районі н.п. Гнутове, випустивши 7 мін з мінометів 82-го калібру.

Читайте також: Боєць ООС загинув біля Новгородського від кулі снайпера – Міноборони

Мотузяник додав, що від опівночі і станом на 09.00 ранку 13 червня вже зафіксовано 8 прицільних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, вночі на Луганському напрямку позиції оборонців поблизу Новотошківського та Новоолександрівки були обстріляні окупантами із мінометів 82 калібру.

Від початку цієї доби від ворожих обстрілів дістали поранення двоє українських захисників, нагадав Мотузяник.

Фото: http://www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-