За добу українські захисники 14 разів відкрили вогонь у відповідь

За добу українські захисники 14 разів відкрили вогонь у відповідь

Укрінформ
За минулу добу було зафіксовано 27 ворожих обстрілів, з них на Луганському напрямку — 9 обстрілів, на Донецькому — 18 обстрілів. Бійцям ЗСУ довелося 14 разів відкривати вогонь у відповідь.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив речник Міноборони Максим Праута, передає кореспондент Укрінформу.

“Загалом протягом минулої доби, 11 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 27 ворожих обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська випустили по позиціях українських захисників 58 мін та 9 снарядів з озброєння заборонених калібрів”, - сказав Праута.

Він зазначив, що задля збереження життя та здоров'я особового складу Об'єднаних сил, українським захисникам доводилося 14 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

За словами речника, на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 9 прицільних обстрілів з боку противника.

Читайте також: У штабі ООС підтвердили поранення трьох військових

“Російсько-окупаційні війська з артилерійських систем калібру 122 мм вели вогонь по позиціях наших захисників поблизу н.п. Новотошківського, випустивши 4 снаряди. Також протягом доби поблизу Світлодарська та Новотошківського окупанти випустили 5 мін із мінометів 120-го калібру. Позиції українських військових поблизу Троїцького ворог обстріляв двічі з мінометів 82-го калібру, випустивши загалом 4 міни. Окрім того, окупанти неодноразово застосовували озброєння БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по наших опорних пунктах в районі н.п. Новозванівки, Світлодарська та Попасної", - уточнив Праута.

Він поінформував, що на Донецькому напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 18 прицільних обстрілів з боку противника.

“Зокрема, наші оборонці Широкиного були обстріляні окупантами з артилерійських систем 122-го калібру. Тут ворог випустив 5 снарядів. Гаряче було також поблизу н.п. Пісків, де противник вів вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм, випустивши по наших позиціях 42 міни. Окрім того, в районі Водяного та Ломакіного бойовики випустили по позиціях наших оборонців 7 мін з мінометів 82-го калібру”, - підкреслив Праута.

За його словами, також поблизу населених пунктів Мар’їнка, Кам’янка, Авдіївка, Гнутове та Павлопіль окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та гранатометів різних типів. "Поблизу Тарамчука наші військові були змушені вжити заходів з нейтралізації ворожого снайпера", - поінформував речник МОУ.

За його словами, загалом обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил впродовж минулої доби "суттєво не змінилася, вона залишається складною, але контрольованою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-