Порошенко розповів, як Javelin налякали російських вояків і бойовиків

Порошенко розповів, як Javelin налякали російських вояків і бойовиків

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що після появи в українській армії протитанкових ракетних комплексів третього покоління Javelin російські та підконтрольні Росії бойовики відмовляються виходити на лінію зіткнення.

Про це він розповів під час наради щодо будівництва житла для військовослужбовців на Львівщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Уже на сьогоднішній день це працює дуже ефективно. Сама можливість появи Javelin в українських підрозділах призводить до того, що танкісти російські або підконтрольних військ просто відмовляються виїжджати на лінію зіткнення”, - сказав Порошенко.

Водночас він запевнив, що українські військові використають Javelin лише у разі повномасштабного наступу з боку підконтрольних Росії бойовиків задля захисту.

Читайте також: Україна застосує Javelin лише у разі повномасштабного наступу бойовиків - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

30 квітня стало відомо, що Україна отримала Javelin.

Javelin - американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-