Українські морпіхи отримали нові берети й нову дату професійного свята

Українські морпіхи отримали нові берети й нову дату професійного свята

Фото
Укрінформ
Українські військовослужбовці морської піхоти отримали берети нового зразка - відтінку морської хвилі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи в Миколаєві на урочистих заходах з нагоди 100-річчя створення морської піхоти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зберігаючи чорні берети на почесних місцях удома, на почесних місцях у музеях, визволяти Україну в ході операції Об’єднаних сил морська піхота віднині буде в нових одностроях, що відрізнятимуть елітних воїнів, готових нищити окупантів на морі, на суходолі, в повітрі. Відсьогодні колір берета українського морпіха набуває відтінку морської хвилі", - зазначив Порошенко.

Морська піхота України / Фото: president.gov.ua

Водночас він зауважив, що процес зміни беретів буде дуже непростим, бо, на його думку, зачіпає пам’ять і особисті почуття багатьох, хто в різні часи пов’язав свою долю із цим родом військ.

"Однак вважаю, що згадані зміни вже давно назріли і поставлені перед нами самою історією і російською агресією проти нашої держави", - підкреслив Порошенко.

Водночас Президент оголосив про запровадження нової дати відзначення Дня морської піхоти України - 23 травня.

Першим берет нового зразка отримав Командувач морської піхоти України генерал-майор Юрій Содоль, після чого нові берети отримали командири бригад і батальйонів.

Читайте також: Порошенко назвав втрати морпіхів з початку російської агресії

Далі одночасно чорні берети на берети кольору морської хвилі змінили морпіхи на бойових позиціях поблизу населених пунктів Широкине, Лебединське, Водяне, Чормалик, на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Криму - на Чонгарі, на узбережжях Чорного і Азовського морів, а також на борту середнього десантного корабля "Юрій Олефіренко".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у середу, 23 травня перебуває з робочою поїздкою у Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-