Бойовики випустили по силах АТО 40 снарядів із “Градів”

Бойовики випустили по силах АТО 40 снарядів із “Градів”

Карта
Укрінформ
На лінії зіткнення в зоні АТО спостерігається загострення ситуації, незаконні збройні формування (НЗФ) застосовують системи залпового вогню "Град".

Про це поінформував на брифінгу речник Міноборони Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом минулої доби 25 квітня з боку незаконних збройних формувань зафіксовано 76 обстрілів оборонних позицій Збройних сил України. При цьому бойовики випустили 40 снарядів реактивних систем залпового вогню «Град», здійснили 10 пострілів з танків, 40 пострілів з артилерії калібру 152 мм, близько 80 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили понад 180 мін з мінометів калібру 120 мм та близько 80 мін з мінометів калібру 82 мм», - сказав Праута.

За словами речника Міноборони, провокаційні обстріли українських військових з боку НЗФ можуть бути пов'язані зі зміною формату операції на сході України.

Він додав, що українські військові змушені були 30 разів відкривати вогонь у відповідь зі штатного дозволеного озброєння.

Праута повідомив, що на Луганському напрямку зафіксовано 25 прицільних обстрілів з усіх наявних у бойовиків важких видів озброєння. Так, з боку окупованого селища Доломітне, по оборонцях Новолуганського було випущено 40 снарядів з реактивних систем, 30 пострілів з артилерії калібру 152 мм, 6 мін та здійснено 5 пострілів з танку.

Читайте також: На Донбасі – потужні обстріли: Міноборони назвало втрати за добу

Також було здійснено 10 артобстрілів захисників Світлодарська, після 23 години з танку 5 разів було обстріляно оборонців Новоселівки.

Увечері 25 квітня обстріли з артилерії калібру 122 мм зафіксовані в районі Зайцевого, Новгородського та двічі поблизу Луганського. Також обстріли з мінометів калібру 120 мм НЗФ вели по оборонних позиціях в районі Новгородського, Новозванівки, Новолуганського, тричі поблизу Троїцького та 5 разів поблизу Луганського.

По Новоселівці, Новозванівці, Світлодарську, двічі по Новолуганському та тричі по захисниках Троїцького стріляли з мінометів.

Обстріли з боку НЗФ із зенітної установки ЗУ 23-2 зафіксовано поблизу Новгородського, з озброєння БМП в районі Новоселівки, Новозванівки, Луганського та Новгородського. Також на цьому напрямку бойовики застосували гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети.

Окрім того, Праута повідомив, що на Донецькому напрямку вчора був зафіксований 51 обстріл з боку НЗФ. З мінометів БПМ було обстріляно позиції Збройних сил України поблизу Верхньоторецька, Гнутового, Водяного, шахти Бутівки, Авдіївки, Талаківки.

Провокаційні обстріли наших позицій з великокаліберних гранатометів та кулеметів протягом минулої доби НЗФ вели поблизу Широкіного, Верхньоторецького, Гнутового , Водяного, Авдіївки, Талаківки, Павлополя, Славного, Ломакіного, Піщевика, Камянки, Пісків, Лебединського та по шахті Бутівка.

Станом на ранок 26 квітня зафіксовано 6 прицільних обстрілів, всі вони відбулися на Донецькому напрямку. З 6 години ранку з окупованої Горлівки було випущено 6 мін по захисниках Зайцевого, протягом ночі з гранатометів різних типів, кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні захисники Кам'янки та Авдіівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-