Матіос навів невтішну статистику самогубств серед військових АТО

Матіос навів невтішну статистику самогубств серед військових АТО

Укрінформ
Станом на 1 квітня 2018 року понад 550 учасників бойових дій на Донбасі покінчили з собою.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Через критичну ситуацію з посттравматичним розладом у середовищі військових і демобілізованих ми досліджували проблему забезпечення психологічної реабілітації учасників АТО за рахунок бюджетних коштів. З початку проведення АТО статус учасника бойових дій отримали майже 326 тисяч людей, 8489 з них отримали травми і поранення, 3784 військовослужбовців загинули. При цьому за час проведення АТО щонайменше 554 особи вчинили самогубство (офіційна статистика ЄРДР станом на 01.04.2018)", - написав Матіос.

Читайте також: Штаб: бойовики гатять зі 152 калібру і танків, поранені й травмовані 11 бійців

Він додав, що в поточному році Державним бюджетом України на заходи з психологічної реабілітації, соціальної і професійної адаптації учасників АТО і їх забезпечення санаторно-курортним лікуванням передбачено 109 млн грн.

При цьому військові прокурори встановили, що ці заходи наразі не проводяться, оскільки Міністерство соціальної політики "не змогло або не захотіло прийняти ряд нормативних документів".

Читайте також: Геращенко назвала завдання Міністерства у справах ветеранів

Також в Україні спостерігається брак психологів з необхідним досвідом. Їх, за даними Матіоса, "на всю країну не більше 300, що катастрофічно мало".

Таким чином, підсумовує прокурор, психологічні послуги для демобілізованих надаються виключно за ініціативою органів місцевого самоврядування та волонтерських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-