Питної води Авдіївці вистачить на чотири дні - МінТОТ

Питної води Авдіївці вистачить на чотири дні - МінТОТ

Укрінформ
Через зупинку роботи Донецької фільтрувальної станції жителі Авдіївки ще чотири дні користуватимуться водою із запасів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у Twitter.

"Станом на ранок 20.04. припинилось надходження води до споживачів Авдіївки, яка надходила самопливом після зупинки ДФС. Передбачено подачу води з місцевого резервуару, запасів якого вистачить на 4 дні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В ООН вимагають забезпечити безпеку на фільтрувальній станції в Донецьку

Також у МінТОТ повідомляють, що незабаром Міжнародний Комітет Червоного Хреста планує підвезти 18 тонн питної води для населення.

Крім того, представники міжнародних організацій 20 квітня проведуть нараду щодо супроводу співробітників Донецької фільтрувальної станції до місця роботи.

Водночас, як зазначили у МінТОТ, можливість введення в Авдіївці надзвичайного стану місцевого значення поки не розглядається.

Як відомо, робота Донецької фільтрувальної станції зупинилась, тому що працівники станції відмовляються працювати в умовах обстрілу. 17 квітня п'ятеро її співробітників, серед яких три жінки, були поранені осколками снарядів і зараз перебувають у лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що наразі невідомо, коли Донецька фільтрувальна станція відновить свою роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-