Штаб АТО повідомляє про посилення обстрілів: у хід пішли танки і міномети

Штаб АТО повідомляє про посилення обстрілів: у хід пішли танки і міномети

Карта
Укрінформ
За минулу добу в зоні АТО суттєво збільшилась кількість ворожих обстрілів позицій українських військових, активно застосовувались танки і міномети різних калібрів.

Про це заявив у середу на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минула доба на лінії фронту відзначилася суттєвим збільшенням кількості обстрілів оборонних позицій українських захисників з боку російсько-окупаційних військ. Окупанти активно застосовували танки та міномети різних калібрів", - сказав Гуцуляк.

На Луганському напрямку, за його інформацією, противник здійснив 4 прицільних обстріли опорних пунктів ЗСУ. Ворожа активність проявилась увечері поблизу Новоолександрівки. Близько 19:00 окупанти тричі вели обстріли опорних пунктів ЗСУ,  застосувавши міномети калібру 82 мм і загалом випустивши 15 мін, а також гранатомети різних типів та великокаліберні міномети. З озброєння БМП пізно ввечері ворог вів вогневий  вплив на захисників Луганська, зазначив речник Міноборони.

На  Донецькому напрямку, повідомив Гуцуляк, зафіксовано 60 обстрілів наших опорних пунктів, 57 з яких визначено як прицільні. Російсько-окупаційні війська застосували танки двічі в районі Пісків і Водяного і Кам'янки. Загалом зафіксовано понад 60 ворожих обстрілів з танків по позиціях українських захисників.

Окрім цього, за даними речника Міноборони, понад 100 мін з мінометів калібрів 120 і 82 мм окупанти випустили по оборонних позиціях ЗСУ в районах населених пунктів Широкине, Лебединське, Піски, Водяне,  Кам'янка, Бердянське, Авдіївка, Талаківка та поблизу шахти "Бутівка". В районі цих пунктів, а також поблизу Опитного, Новотроїцького, Красногорівки та Гнутівки ворог вів провокаційний вогонь з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Водяного також неодноразово вів вогонь ворожий снайпер, зазначив Гуцуляк.

Читайте також: В АТО за добу 64 обстріли: до Пісків та Кам'янки ворог "підігнав" танки

Загалом, за інформацією речника Міноборони, за минулу добу бойовики 64 рази відкривали вогонь по оборонних позиціях сил АТО, з яких 61 обстріл визначено як прицільний. 

З метою збереження життя і здоров'я  особового складу українські військовослужбовці 19 разів відкривали вогонь у відповідь. При цьому застосовувались виключно не заборонені Мінськими домовленостями види озброєння, повідомив Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-