Порошенко: Ніхто не позбавляє військових права давати гідну відсіч провокаціям

Порошенко: Ніхто не позбавляє військових права давати гідну відсіч провокаціям

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Донеччину привітав зі святом воїнів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Пряма трансляція здійснюється на сторінці глави держави у Facebook

«Вітаю воїнів легендарної 79-ї бригади зі святом. Розраховую, що цього разу Росія-агресор дотримуватиметься режиму припинення вогню. Віри Москві, звичайно, нема. Над Кремлем не хрести, а зірки, отож місце воно якесь не дуже православне. І воїни не гірше за мене знають, що слово їхніх «співрозмовників» з того боку лінії зіткнення не варте й рваного рубля», -  зазначив Порошенко.

Він наголосив, що ніхто не позбавляє українських військових права за наказом командирів давати гідну відсіч провокаціям бойовиків. 

«Більше того, це їхній обов'язок. І поточний режим припинення вогню не є винятком. Дотримуйтесь його, але тримайте порох сухим, будьте напоготові і в критичних ситуаціях набоїв не шкодуйте!» - додав Президент.

Читайте також: Порошенко передав воїнам 79-ї бригади паски від дружини

Як повідомлялося, з опівночі 30 березня у зоні бойових дій на Донбасі почав діяти режим припинення вогню на період великодніх свят. Проте бойовики не дотримуються "тиші".

Речник Міністерства оборони полковник Максим Праута раніше на брифінгу поінформував, що у суботу, 31 березня, зафіксовано 11 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, з них 9 визначені як прицільні. В одному випадку військовослужбовці Збройних сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-