Біля Павлополя бойовики випустили понад півсотні мін 120 калібру

Біля Павлополя бойовики випустили понад півсотні мін 120 калібру

Карта
Укрінформ
Минулої доби у зоні АТО бойовики 54 рази відкривали вогонь у бік сил АТО, 53 рази – прицільно.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.

“Незаконні збройні формування випустили 52 міни зі 120-мм мінометів та більше 30 мін – з 82-мм мінометів. 28 разів українські військові відкривали вогонь у відповідь”, - зазначив він.

За словами Гуцуляка, на Луганському напрямку, з 20 до 23 години, бойовики двічі обстріляли позиції українських військових поблизу Катеринівки та Щастя.

“Вогонь вівся з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також 82-мм мінометів. У бік наших військових ворог випустив три мінометних міни”, – розповів речник МОУ.

Читайте також: У Міноборони розповіли, як почувається поранений на Донбасі сапер

Він констатував, що на Донецькому напрямку обстріли не припинялися впродовж усієї доби. Бойовики 52 рази порушили режим тиші. У районі Широкиного НЗФ застосували 122-мм артилерію, здійснивши 4 прицільних обстріли. Біля Павлополя бойовики двічі відкривали прицільний вогонь зі 120-мм мінометів, один раз – у районі Гнутового. НЗФ випустили при цьому 52 міни.

“Сім разів позиції українських військових були обстріляні з 82-мм мінометів. Під обстріли потрапили наші опорні пункти в районі знову ж Гнутового та Павлополя, а також Водяного та Пісків”, – уточнив полковник Гуцуляк.

Крім артилерії та мінометів бойовики застосували увесь спектр стрілецької зброї, гранатомети різних типів та БМП. Найбільша кількість обстрілів у бік українських військових зафіксована у районі Авдіївки, Гнутового, Павлополя, Кам’янки, Водяного, Опитного, Новотроїцького, шахти Бутівка та Широкиного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-