На Донеччині викрили колишнього бойовика з «республіканської гвардії ДНР»

На Донеччині викрили колишнього бойовика з «республіканської гвардії ДНР»

Укрінформ
У Донецькій області правоохоронці викрили бойовика на прізвисько «Рижий», який служив у «республіканській гвардії ДНР».

Про це повідомили в обласній поліції.

«Поліцейські притягують до відпвідальності бойовика з «республіканської гвардії ДНР»... За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Підозрюваному загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Донеччині за тиждень впіймали 10 пособників бойовиків

Зазначено, що 30-річний чоловік на початку березня 2015 року поїхав до Донецька, де його влаштували у «Перший батальйон Республіканської гвардії ДНР», дали позивний «Рижий», видали форму військового зразка, вогнепальну зброю та надали місце в казармі. У цьому підрозділі чоловік побув два тижні, ніс "службу" на КПП на території військової частини. Потім бойовика перевели до іншої частини, де поставили черговим на блокпост.

Проте, побувши там близько тижня, чоловік побачив, що "майже всі військові весь час були п'яні та поводилися неадекватно". Тому він пішов до "командира" з позивним «Ярема», віддав зброю і сказав, що хоче повернутися додому». Спочатку його працівники «служби безпеки «Республіканської Гвардії» посадили на 24 дня в підвал, а потім відпустили.

Читайте також: Українські військові захопили бойовика з російським паспортом

Побоюючись відповідальності за службу в «ДНР», чоловік разом із дружиною поїхав жити до РФ. Там вони пробули майже рік, але не прижилися та повернулися в Україну.

У Новогродівці колишній бойовик вів закритий спосіб життя, пересувався містом виключно уночі та намагався не потрапляти на очі правоохоронцям. Однак він був викритий СБУ спільно з оперативниками Селидівського відділення поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-