Попри ворожі обстріли сили АТО дотримуються перемир'я - штаб

Попри ворожі обстріли сили АТО дотримуються перемир'я - штаб

Карта
Укрінформ
Унаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ один військовослужбовець минулої доби отримав поранення.

Про це заявив під час брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ один військовослужбовець отримав поранення. Стан здоров'я захисника середньої важкості, йому надається вся необхідна кваліфікована медична допомога", - сказав речник.

Читайте також: Доба в АТО: бойовики тричі порушили "тишу", один військовий поранений

Гуцуляк наголосив, що підрозділи сил АТО вогонь у відповідь не відкривали, суворо дотримуючись умов перемир'я. Загалом минулої доби зафіксовано три прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ. 

На Луганському напрямку було зафіксовано два ворожих обстріли. З 1 ночі протягом півтори години бойовики вели прицільні обстріли по позиціям українських військових в районі населеного пункту Щастя із мінометів калібру 82-мм, випустивши 4 міни. Також окупанти застосовували гранатомети та стрілецьку зброю.

Поблизу Троїцького близько 04:30 протягом години російсько-окупаційні війська застосували по українських оборонних позиціях міномети калібру 82-мм, випустивши 7 мін, та вели вогонь з великокаліберного кулемету.

На Донецькому напрямку зафіксовано один прицільний ворожий обстріл. З 14:30 протягом півтори години окупанти вели обстріл з гранатометів та стрілецької зброї по захисниках Новотроїцького.

 

Загалом минулої доби зафіксовано 3 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Речник також наголосив, що виключно у разі загрози життю та здоров'ю цивільного населення, особового складу підрозділів ЗСУ, здійснення інших провокаційних дій бойовиками окупаційної адміністрації Російської Федерації, Збройні сили України готові негайно адекватно реагувати у відповідь.

Як повідомлялося, 2 березня Тристороння контактна група у своїй заяві оголосила, що з  5 березня на Донбасі оголошується повне безстрокове припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-