Штаб АТО заявляє про неготовність ворога до перемир'я - обстрілів побільшало

Штаб АТО заявляє про неготовність ворога до перемир'я - обстрілів побільшало

Карта
Укрінформ
Збільшення кількості обстрілів та ведення прицільного вогню проти українських військових російсько-окупаційними військами свідчить про неготовність до перемир'я.

Про це заявив під час брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що активність противника знову суттєво зросла, свідчить що російсько-окупаційним військам перемир'я не потрібне. Ворог застосовує заборонені Мінськими домовленостями міномети. На жаль, серед наших військових знову є втрати", - сказав Гуцуляк.

За його словами, на Луганському напрямку противник тричі порушив режим припинення вогню. Під вогнем опинились опорні пункти сил АТО поблизу Троїцького. На Донецькому напрямку терористи відкривали вогонь по позиціях ЗСУ п'ять разів, найбільшу активність зафіксовано поблизу Авдіївки.

Читайте також: Морпіхи сил АТО відбилися від п'яних диверсантів, одного застрелили

Речник зазначив, що у трьох випадках обстрілу українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими домовленостями зброю.

"На жаль, серед наших військових знову є втрата. Загинув один військовослужбовець ЗСУ 1984 року народження. Висловлюємо співчуття рідним, близьким та бойовим товаришам загиблого", - повідомив Гуцуляк.

Гуцуляк додав, що ще двоє військових отримали поранення, стан здоров'я оцінюється як задовільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-