Прокуратура  почала розслідування стосовно так званого «прем’єра ЛНР»

Прокуратура почала розслідування стосовно так званого «прем’єра ЛНР»

Укрінформ
Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно високопосадовця так званої «ЛНР» за ознаками участі у діяльності терористичної організації.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області

«Встановлено, що у 2015 році громадянин України надав згоду на призначення себе на посаду так званого «голови ради міністрів «ЛНР» та дотепер продовжує виконувати функції керівника незаконно утвореного органу виконавчої влади. Так званий «очільник ради міністрів» видає накази, розпорядження, що обов’язкові для виконання підпорядкованими псевдоміністрами терористичної організації «ЛНР» на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області», - зазначають у прес-службі обласної прокуратури.

Читайте також: СБУ: Суддям, які приєдналися до бойовиків, оголосили підозру

Оскільки підозрюваний переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, його оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді розпочато спеціальне досудове розслідування.

Прокуратура не називає прізвища фігуранта, однак відомо, що на сьогодні на посаді «прем’єра» окупаційної адміністрації перебуває дехто Сергій Козлов, який свого часу був начальником штабу в Батальйоні «Заря», яким командував Ігор Плотницький.

У грудні 2015 він замінив на посаді «прем’єра» Геннадія Ципкалова, якого звинуватили в «зраді», а згодом знайшли повішеним у камері. Після втечі Плотницького залишився у кріслі при новому ватажку колабораційного режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-