Бойовики накрили щільним вогнем сили АТО під Світлодарськом – понад 200 снарядів

Бойовики накрили щільним вогнем сили АТО під Світлодарськом – понад 200 снарядів

Карта
Укрінформ
У бік позицій українських військовослужбовців під Світлодарськом противник випустив понад 200 снарядів з мінометів, також позиції обстріляли з гранатометів та іншого озброєння.

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом 4,5 годин з близько 17:30 російсько-окупаційні війська вели вогонь по оборонних позиціях наших захисників поблизу Світлодарська. Тут зафіксовано вибухи від понад 200 снарядів з мінометів калібрів 120-мм та 82-мм, обстріли із зенітної установки "З-У-23-2", гранатометів різних систем та іншого озброєння. У більшості випадків військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи озброєння, не заборонене Мінськими домовленостями", - повідомив він.

Як зазначив речник МОУ, загалом, минулої доби зафіксовано 7 прицільних обстрілів позицій України на Луганському напрямку.

"При цьому окупанти випустили у бік наших оборонних укріплень понад 140 снарядів з мінометів калібру 120-мм та 145 мін з мінометів калібру 82-мм", - додав Гуцуляк.

Читайте також: Сили АТО відбили атаку бойовиків на Світлодарській дузі

Речник також повідомив, що внаслідок обстрілів один український військовий отримав поранення, стан його здоров'я медики оцінюють як середньої тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-