АТО: Світлодарська дуга залишається основною точкою напруженості

АТО: Світлодарська дуга залишається основною точкою напруженості

Укрінформ
Російсько-терористичні війська минулої доби здійснили 12 обстрілів, основною точкою напруженості на Донбасі залишалася Світлодарська дуга.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Максим Праута на брифінгу у неділю.

"Усі 12 ворожих обстрілів наших оборонних позицій були прицільними. Загалом у наш бік було випущено 115 мін та артилерійських боєприпасів. У 6 випадках військовослужбовці Збройних сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи не заборонену Мінськими домовленостями стрілецьку зброю та озброєння БМП", - зазначив він.

За словами речника, на Луганському напрямку незаконні збройні формування 9 разів відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО, застосовуючи стрілецьку зброю, міномети різних типів, гранатомети, озброєння БМП та артилерію калібру 122 мм. Обстріли велися протягом усієї доби, 8 з них зафіксовані в районі Луганського, Кримського та Лозового. Крім того, бойовики відкривали вогонь із протитанкового гранатомета СПГ по українських захисниках неподалік Майорська.

Всього у бік військових ЗСУ було випущено 68 мінометних мін різних калібрів та два артилерійські снаряди калібру 122 мм, зазначив Праута.

Читайте також: Доба в АТО: поранений один український військовий

Що стосується Донецького напрямку, то минулої доби точкою напруженості стало селище Піски поблизу Донецька. "Протягом години ворог тричі піддав обстрілам наші позиції з мінометів калібру 82 та 120 мм, а також з танка. У бік наших військових було випущено 40 мінометних мін різних калібрів та 5 танкових снарядів", - поінформував речник МОУ.

Він наголосив, що значна частина застосованого російсько-окупаційними військами озброєння, а саме міномети калібру 120 мм та артилерійські установки калібру 122 мм, заборонені Мінськими домовленостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-