Окупанти зривають перемир'я на двох напрямках. Штаб АТО назвав

Окупанти зривають перемир'я на двох напрямках. Штаб АТО назвав "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
Протягом 15 лютого в районі проведення АТО знову спостерігалася ворожа активність, противник вкотре застосував артилерію.

Про це заявив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російсько-окупаційні війська вкотре застосовували по захисниках України заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібру 122 мм та міномети калібрів 120 та 82 мм", - сказав речник.

За його словами, загалом окупанти випустили по наших захисниках 10 снарядів з артилерії калібру 122 мм, близько 70 – з мінометів калібру 120 мм, та понад 40 снарядів - з мінометів калібру 82 мм.

Читайте також: Доба в АТО: один військовий загинув, один отримав травму

З огляду на те, що потужні артилерійські та мінометні обстріли були прицільними, військовослужбовці Збройних Сил України двічі відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

На Луганському напрямку відбулося 2 прицільних ворожих обстріли, які противник вів по захисниках Луганського. Зафіксовано приліт ворожих мін з мінометів калібру 82 мм і тривалі обстріли з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів.

На Донецькому - відбулося 8 порушень режиму "тиші". Під активний вогневий вплив окупантів тричі потрапляли оборонці Водяного. Тут протягом минулої доби ворог випустив по наших захисниках 10 снарядів з артилерії калібру 122 мм, та близько 20 мін з мінометів калібру 120 мм. Також зафіксовано непоодинокі обстріли з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї.

З мінометів калібрів 120 та 82 мм ворог вів обстріли наших оборонних позицій в районі Павлополя, Чермалика, Широкиного, а також шахти Бутівка, де, окрім цього, зафіксовано обстріли з гранатометів та зенітної установки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-