"Тиша" в АТО: на Луганському напрямку ворог застосовує заборонену зброю

Укрінформ
Ситуація на лінії зіткнення у зоні АТО минулої доби суттєво не змінилася, позиції Збройних сил України вкотре зазнали обстрілів з боку бойовиків, у тому числі із забороненої зброї.

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Максим Праута на брифінгу у неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В районі Троїцького (Луганський напрямок) ворог відкрив вогонь з мінометів забороненого Мінськими домовленостями калібру 120 мм. В бік українських військових противник випустив 13 мін", - розповів речник.

За його словами, загалом на Луганському напрямку російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь у бік сил АТО. Перший обстріл відбувся у другій половині дня в районі населеного пункту Новолуганське. Протягом півгодини незаконні збройні формування намагалися спровокувати українських військових вогнем зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета.

Читайте також: Поблизу Станиці поранили українського військового

Ще один обстріл українських позицій зі стрілецької зброї відбувся неподалік Станиці Луганської.

Військовослужбовці Збройних сил України вогню у відповідь не відкривали, наголосив Праута.

На Донецькому напрямку минулої доби випадків порушення режиму тиші не зафіксовано, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 23 грудня в Мінську було домовлено про черговий режим тиші на Донбасі на період новорічно-різдвяних свят. Однак бойовики продовжують порушувати домовленості, використовуючи, зокрема, заборонену домовленостями зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-