На пункті пропуску в АТО знайшли пенсіонера, який три роки був у розшуку

На пункті пропуску в АТО знайшли пенсіонера, який три роки був у розшуку

Укрінформ
На КПВВ «Новотроїцьке» поліцейські виявили пенсіонера, який більше трьох років знаходився у розшуку і якого незаконно утримували бойовики батальйону «Восток».

Про це повідомили в поліції Донецької області.

«На пункті пропуску «Новотроїцьке» під час стандартної перевірки правоохоронці встановили, що 58-річний житель Макіївки знаходиться у розшуку з червня 2014 року. Як виявилося, пенсіонер майже місяць перебував у полоні у бойовиків батальйону «Восток», де його систематично катували», - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що у червні 2014 року родичі пенсіонера звернулися до ще діючого Макіївського відділення міліції та повідомили про зникнення людини. 

Читайте також: На Донеччині поліцейські затримали вартового підрозділу охорони «ДНР»

Зі слів пенсіонера правоохоронці дізналися, що дорогою додому його підрізав військовий мікроавтобус з розпізнавальними знаками  батальйону «Восток». Більше десяти чоловік у масках з автоматичною зброєю витягнули водія з автомобіля та почали бити, забравши при цьому цінні речі та гроші. Після цього, зв’язавши його,  залишили у багажнику власного автомобіля. Подальший місяць чоловік пам’ятає погано, адже його лишили у підвальному приміщенні, десь у районі мотелю,  де морили голодом і систематично били.  Через 26 днів його випустили, коли він «вже не мріяв про спокійне життя».

У поліції Волновахи кореспонденту Укрінформу уточнили, що сам пенсіонер після місячного полону повернувся до своїх хворих  стареньких батьків у Макіївку та доглядав за ними, нікуди не виїжджаючи з окуповного міста. А в українській поліції залишилися старі дані про зникнення цього чоловіка.

Правоохоронці підкреслили, що це не єдиний випадок того, як бойовики «виховують» місцевих жителів, змушуючи їх повірити у нову владу.

Всього на території  Волноваського району у розшуку перебуває 210 осіб, з них безвісті зниклих - 84. За 2017 рік поліція Волновахи розшукала 55 громадян. Тільки завдяки контрольно-пропускним пунктам правоохоронці затримали 46 зловмисників, які переховувалися від закону,  16 осіб, які брали участь у незаконних збройних формуваннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-