У СЦКК пояснили, чому бойовики зривають перемир'я

У СЦКК пояснили, чому бойовики зривають перемир'я

Укрінформ
Керівники незаконних збройних формувань (НЗФ) ОРДЛО не спроможні дотримуватись взятих на себе зобов'язань щодо припинення вогню та зацікавлені у подальшому загостренні протистояння.

На цьому наголошує українська сторона Спільного центру контролю та координації (СЦКК), повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК пов’язує продовження обстрілів позицій підрозділів Збройних сил України під час встановленого «новорічно-різдвяного» режиму припинення вогню, у тому числі, зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями, з неспроможністю керманичів НЗФ ОРДО/ОРЛО дотримуватися взятих на себе будь-яких зобов’язань та їх зацікавленістю у подальшому загостренні збройного протистояння", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Луганським і Павлополем - штаб

Як наголошується, бойовики НЗФ ОРДО/ОРЛО вже в перший день нового року порушили взяті на себе зобов’язання щодо дотримання режиму припинення вогню, застосувавши при цьому зброю, яка заборонена Мінських домовленостями. Так, вже о 13.30 годині 1 січня 2018 року  бойовики НЗФ ОРДО розпочали обстріл позицій підрозділів Збройних сил України в районі населеного пункту Павлопіль (Донецька область) з гранатометів та стрілецької зброї, одночасно випустивши дві міни калібру 120 мм. Вдруге ці ж позиції підрозділів українських військових були обстріляні терористами НЗФ ОРДО близько 20.40 години вже із мінометів калібру 82 мм (зафіксовано 5 розривів мін).

Неспокійно було і в районі населеного пункту Водяне, де бойовики вели обстріл позицій сил АТО із стрілецької зброї та гранатометів.

Проросійські найманці також застосовували міномети під час обстрілів позицій Збройних сил України: близько 21.00 години 1 січня в районі населеного пункту Луганське (Луганська область) зафіксовано 4 розриви мін калібру 82 мм.

"Українська сторона СЦКК наголошує: підрозділи ЗС України у районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, безумовно дотримуються Мінських домовленостей та забезпечують виконання усіх заходів щодо дотримання режиму «тиші» по всій лінії розмежування сторін на сході України, незважаючи на брудні провокації проросійських терористичних військ", - зазначили у штабі.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня 2017 року в Мінську було домовлено про черговий "режим тиші" на період новорічних свят.

Конфлікт на Донбасі триває з весни 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-