Бойовики до ранку стріляли з танків і важкої артилерії - штаб АТО

Бойовики до ранку стріляли з танків і важкої артилерії - штаб АТО

Карта
Укрінформ
Бойовики у зоні проведення АТО напередодні перемир'я посилили обстріл українських позицій.

Про це під час брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За добу, що минула, бойовики продовжували інтенсивні і щільні обстріли позицій українських захисників - зокрема, з використанням заборонених Мінськими угодами артилерийських систем, танків, мінометів, озброєння бойових машин піхоти. Особливо показово і відверто бойовики демонстрували нехтування будь-якими домовленностями ввечері, напередодні настання перемир'я перед Різдвяними та новорічними святами", - зазначив Мотузяник.

За його словами, бойовики намагалися заподіяти українським збройним силам максимально можливих втрат.

Читайте також: АТО: під Старим Айдаром загинув український військовий

"Завдяки успішним контрзаходам українська армія і надалі повністю контролює ситуацію в районі АТО та готова дотримуватися режиму тиші, зокрема, у святковий період", - сказав речник Міноборони.

Мотузяник констатував, що на Донецькому напрямку  бойовики  порушували режим тиші  14 разів.

"Всю ніч аж до 8:00 опорні пункти сил АТО в районі Пісків ворог обстрілював із танка, випустивши всього близько 20 снарядів, та іще майже шість десятків 120-мм мін", – зазначив він.

Вранці бойовики прицільно обстріляли українські позиції поблизу Лебединського та Водяного із мінометів 120-го калібру, після обіду тут вибухнули 25 мін.

На підступах до Авдіївки протягом дня тривав інтенсивний бій із використанням всього спектру піхотного озброєння, ввечері бойовики застосували тут 120-ти та 82-мм міномети. З мінометів таких же калібрів бойовики пізньої пори обстріляли українські позиції в районі Піщевика та Павлополя.

На Луганському напрямку бойовики здійснили 8 обстрілів українських позицій.  Зранку незаконні збройні формування протягом майже години обстрілювали українські опорні пункти в районі Зайцевого із танка, 120-мм мінометів, озброєння БПМ. Після обіду вогонь з цих же видів зброї тут відновився.  Ближче до вечора бойовики обстріляли українські позиції поблизу Луганського та Травневого з 120-мм мінометів, БПМ та всього спектру піхотного озброєння.

"Від 9-ї години вечора і практично до закінчення доби сили окупанта неабияк активізувалися в районах навколо Новоолексадрівки, Старого Айдару та Троїцького. Тут у хід пішли крупнокаліберні міномети, 122-мм артилерійські системи, озброєння БМП та гранатометний вогонь", – деталізував полковник Мотузяник.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-