40 реактивних снарядів: ГПУ розкрила подробиці обстрілу Новолуганського

40 реактивних снарядів: ГПУ розкрила подробиці обстрілу Новолуганського

Укрінформ
Генпрокуратурою вчергове зафіксована збройна агресія Російської Федерації та грубе порушення її представниками Женевських конвенцій під час обстрілу селища Новолуганське Донецької області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"На місце події виїхали працівники управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України. Проводяться першочергові слідчі дії. На цей час установлено, що бойовики випустили не менше 40 реактивних снарядів. Внаслідок обстрілу було поранено 8 людей, серед яких шестеро жінок, один чоловік та одна дитина. На даний час вони перебувають у лікувальних закладах", - написав речник.

Він нагадав, що 18 грудня близько 17.00 години незаконні збройні формування терористичної організації "ДНР" з населеного пункту Горлівка Донецької області, яка їм підконтрольна, здійснили обстріл з реактивних систем залпового вогню "Град" по населеному пункту Новолуганське Донецької області. Також внаслідок такого зухвалого та підступного обстрілу пошкоджено 47 будівель – приватні будинки, дитячий садок, школа та амбулаторія.

Читайте також: У Новолуганському обстрілами бойовиків пошкоджено понад 50 будинків - поліція

Слідчою групою під час огляду місця події в черговий раз виявлено факти присутності Збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованій території України.

Зокрема, після обстрілів знайдено уламки снарядів та реактивних двигунів системи "Град" з маркуваннями, які згідно з інформацією Міністерства оборони України на озброєнні Збройних сил України ніколи не перебували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-