АТО: бойовики накрили шахту Бутівка з танка, Врубівку - зі 152-мм артилерії

АТО: бойовики накрили шахту Бутівка з танка, Врубівку - зі 152-мм артилерії

Карта
Укрінформ
Бойовики здійснили за добу 24 прицільні обстріли позицій Збройних сил України, широко застосовуючи міномети, танки і важку артилерію.

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"На відміну від попередніх днів, більшість обстрілів відбулися на Донецькому напрямку. 19 разів українські військові відкривали вогонь у відповідь", - сказав він.

Зокрема, на Донецькому напрямку незаконні збройні формування порушили режим "тиші" 18 разів: "Біля Талаківки і Водяного бойовики майже дві години обстрілювали укріплення Збройних сил України з озброєння БМП, гранатометів та 122-міліметрових артилерійських систем, випустивши загалом 15 артилерійських снарядів".

"Неподалік Водяного, Опитного та Павлополя бойовики прицільно випустили декілька 120-мм мін. У районі Павлополя та Широкиного бойовики застосували 82-мм міномети. При цьому, у Широкиному чотири 82-мм міни влучили у житлові квартали. Ніхто з мирних мешканців не постраждав", - повідомив Мотузяник.

За його словами, поблизу шахти Бутівка у першій половині дня бойовики відкривали вогонь із гранатометів, стрілецького озброєння та 82-мм мінометів: "Надвечір натиск посилився – позицію шахта Бутівка 8 разів обстріляв танк. Одночасно ворог вів вогонь із БМП та стрілецького озброєння".

На "луганському" фронті бойовики здійснили 6 прицільних обстрілів українських позицій. "Пізно ввечері окупанти обстріляли зі 152-мм артилерійських систем наші опорні пункти поблизу Врубівки. Загалом по позиціях захисників України поцілили 6 крупнокаліберних снарядів", – уточнив Мотузяник.

Читайте також: Доба в АТО минула без втрат

Крім того, бойовики обстріляли українські опорні пункти поблизу Новоолександрівки, Золотого і Кримського із 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гратанометів. Українські підрозділи тричі відкривали вогонь у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-