АТО: бойовики накрили мінометним вогнем Водяне

АТО: бойовики накрили мінометним вогнем Водяне

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби найбільше збройних провокацій та обстрілів з боку бойовиків відбулося на Донецькому напрямку, де, зокрема, вони здійснили мінометний обстріл населеного пункту Водяне.

Про це на брифінгу заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донецький напрямок. Тут було гарячіше. За добу російсько-окупаційні війська 6 разів відкривали вогонь по наших опорних пунктах поблизу Авдіївки та 4 рази – в районі Широкиного, у тому числі, із мінометів різних калібрів", - сказав Мотузяник.

Після другої ночі упродовж години незаконні збройні формування обстрілювали з мінометів, озброєння БМП та зенітної установки українські позиції біля Старогнатівки.

Уранці по захисниках Широкиного НЗФ відкрили вогонь із танку та протитанкового ракетного комплексу.

Читайте також: Доба в АТО минула без втрат

Крім того, бойовики не припиняли обстрілів українських позицій в районі Гнутового та Богданівки із гранатометів та стрілецької зброї.

Щоразу українські захисники жорстко зупиняли провокації бойовиків вогнем із гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, підкреслив речник МОУ.

Також близько 8 ранку бойовики провели мінометний обстріл Водяного, додав він.

На Луганському напрямку близько 5 ранку НЗФ здійснили обстріл позицій Збройних сил України поблизу Новолуганського із 120-мм міномету, випустивши 11 снарядів.

Увечері бойовики двічі обстріляли із 82-мм мінометів опорні пункти ЗСУ неподалік Луганського.

Крім того, упродовж дня НЗФ продовжували обстріли позицій ЗСУ в районі Травневого, Лобачевого, Луганського, Новоолександрівки та Станиці Луганської із гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

"У трьох випадках українським підрозділам доводилося вгамовувати противника прицільним вогнем з озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями. Загалом за добу на Луганському напрямку зафіксовано 11 вогневих провокацій бойовиків", - повідомив Мотузяник.

Фото: http://www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-