Доба в АТО: бойовики здійснили 26 обстрілів, військові відповіли 14 разів

Доба в АТО: бойовики здійснили 26 обстрілів, військові відповіли 14 разів

Укрінформ
Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 26 обстрілів позицій ЗСУ, 17 з яких - на Луганському напрямку. 

Про це на брифінгу в суботу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Протягом першої доби зими в районі проведення АТО зафіксовано суттєве збільшення кількості випущених противником боєприпасів... Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення зафіксовано 26 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Ворог випустив по наших позиціях 34 міни калібром 120 мм, 59 мін 82 калібру. Вже цієї ночі зафіксовано 2 ворожі обстріли по позиціях в районі Луганського. Ворог застосував заборонені міномети 120 калібру і випустив 19 боєприпасів", - сказав Мотузяник.

Він додав, що, аби вгамувати противника, минулої доби наші військовослужбовці 14 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи штатне озброєння. 

Читайте також: Доба в АТО: захисник України помер у лікарні після важкого поранення

Мотузяник уточнив, що на Луганському напрямку ворог провів 17 обстрілів у бік наших позицій. Зафіксовано кількагодинні прицільні обстріли окупантів по захисниках Луганського з мінометів калібром 120 та 82 мм - загалом упало 47 мін - з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів і стрілецької зброї. 

Також бойовики незаконних збройних формувань випустили 12 мін заборонених калібрів по позиціях українських військових у районі Новотошківського, 15 мін - поблизу Новолуганського і 8 - у районі Троїцького. 

Крім цього, з мінометів 82 калібру ворог обстрілював наших захисників у районі Новоолександрівки. 

Обстріли окупантів по опорних пунктах ЗСУ з озброєння бойових машин піхоти, стрілецької зброї і гранатометів також неодноразово фіксувалися поблизу Зайцевого, Лозового, Жовтого і Кримського. 

У більшості випадків українські захисники не відповідали на ворожі провокації, але періодично були змушені прицільним вогнем у відповідь вгамувати амбіції окупантів, при цьому використовуючи зброю, яка Мінськими угодами не заборонена. 

"На Донецькому напрямку минулої доби також спокійно не було. 9 разів російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь у бік позицій сил АТО. Зокрема, приліт 10 мін 82 калібру зафіксовано біля Мар'їнки. Окрім цього, по цих же позиціях, а також у районі Кам'янки, Водяного, Березового і Невельського відбулися поодинокі ворожі обстріли з використанням стрілецької зброї і гранатометів різних систем. Цього разу українські військові жорстко відповідали окупантам вогнем гранатометів та стрілецької штатної зброї", - зазначив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-