Доба в АТО: бойовики провели 18 прицільних обстрілів. Штаб назвав

Доба в АТО: бойовики провели 18 прицільних обстрілів. Штаб назвав "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
Бойовики минулої доби найактивніші дії вели на Луганському напрямку.

Про це на брифінгу у четвер заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Луганському напрямку ворог був найбільш активним. Бойовики незаконних збройних формувань провели 13 прицільних обстрілів опорних пунктів Збройних сил України", - поінформував Мотузяник.

За його словами, доволі тривалі обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм незаконні збройні формування вели поблизу Луганського, загалом випустивши 30 мін. Окрім зброї, забороненої Мінськими угодами, тут також зафіксовані неодноразові провокації із використанням озброєння БМП, спареної зенітної установки, гранатометів, кулеметів та іншої стрілецької зброї. НЗФ також обстрілювали з мінометів калібру 82 мм позицій силовиків у районі Новотошківського.

Поблизу Новоолександрівки, Новолуганського, Троїцького, Станиці Луганської та Новозванівки бойовики обстрілювали позиції ЗСУ з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, зауважив речник АТО.

"Декілька разів на найбільш зухвалі вогневі провокації з боку противника військовослужбовці Збройних сил України жорстко відповідали влучним вогнем зі штатного озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями", - наголосив Мотузяник.

Він додав, що на Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних обстрілів. Зокрема, з мінометів різних калібрів упродовж години НЗФ випустили 7 мін по захисниках Водяного і ще 10 – поблизу Павлополя. Неспокійно напередодні було і біля Верхньоторецького, Авдіївки та Красногорівки, де бойовики вели вогонь із гранатометів.

Читайте також: Доба в АТО минула без втрат – штаб

У переважній більшості цих випадків українські військовослужбовці відповідали НЗФ зі стрілецької зброї та вогнем гранатометів, зауважив Мотузяник.

За його словами, загалом протягом минулої доби бойовики провели 18 прицільних обстрілів позицій ЗСУ. Українські військовослужбовці 6 разів були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-