Бойовики перешкоджають пошукам тіла українця в ОРДО - українська сторона СЦКК

Бойовики перешкоджають пошукам тіла українця в ОРДО - українська сторона СЦКК

Укрінформ
Російська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) та бойовики з окремих районів Донецької області (ОРДО) навмисно блокують пошук та евакуацію тіла загиблого громадянина України.

Про це йдеться у заяві української сторони СЦКК, яку оприлюднив у вівторок прес-центр штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що російська сторона СЦКК та ОРДО відмовилися надавати гарантії безпеки із заведенням режиму "тиша" для проведення робіт з пошуку та евакуації тіла загиблого громадянина України в районі населених пунктів Кадема, Гольмовське, Гладосове та Травневе (Донецької області)", - йдеться у повідомленні.

У відповіді російської сторони СЦКК та НЗФ ОРДО повідомляється, що пошук та евакуація тіла загиблого громадянина України в районі зазначених населених пунктів "розцінюються як чергова спроба провокації з боку Збройних сил України".

"Українська сторона СЦКК в черговий раз закликає російську сторону СЦКК вжити всіх можливих заходів для узгодження з керівництвом ОРДО відповідних письмових гарантій безпеки у вищеназваних районах. Такими провокаційними заявами та відмовами НЗФ ОРДО демонструють відверте нехтування положеннями Женевських конвенцій про захист жертв війни від 12 серпня 1949 року і Додаткових протоколів до них від 8 червня 1977 року, Мінськими домовленостями, бажанням дискредитувати ЗСУ напередодні та під час засідання Тристоронньої контактної групи та прагнення до подальшого погіршення гуманітарної обстановки та загострення збройного конфлікту на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики обстрілюють Авдіївку і навколишні населені пункти – СЦКК

Раніше у вівторок повідомлялося, що бойовики з ОРДО обстрілюють села Травневе та Гладосове, які нещодавно повернулися під контроль України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-