АТО: бойовики порушують

АТО: бойовики порушують "тишу" біля 11 населених пунктів

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська на Донбасі провели 12 прицільних обстрілів позицій ЗСУ. 9 разів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Так, на Луганському напрямку бойовики провели 7 прицільних обстрілів опорних пунктів сил АТО.

"На позиціях наших захисників поблизу Трьохізбенки зафіксовано приліт чотирьох ворожих мін калібру 82 мм. Також протягом доби окупанти обстрілювали наші підрозділи з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Зокрема, двічі – в районі Кримського, а також поблизу Золотого, Світлодарська, Жовтого та Травневого", - повідомив Лисенко.

Читайте також: Сили АТО за тиждень ліквідували 34 бойовики – розвідка

За його словами, у переважній більшості випадків українські бійці "жорстко відповідали окупантам зі зброї, не забороненої Мінськими угодами".

На "донецькому" фронті зафіксовано 5 прицільних обстрілів наших позицій: "Зокрема, ворог вів тривалі мінометні обстріли наших підрозділів поблизу Верхньоторецького та Водяного. Окрім цього, в районі цих населених пунктів, а також поблизу Гнутового, Авдіївки та Мар’їнки позиції Збройних Сил України обстрілювалися із 23-мм спареної зенітної установки, гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї".

"Майже на кожен ворожий обстріл наші захисники відповідали окупантам зі стрілецької зброї та гранатометів", - повідомив речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-