АТО: бойовики зосередили обстріли на Донецькому напрямку

АТО: бойовики зосередили обстріли на Донецькому напрямку

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби найбільше збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ відбулося на Донецькому напрямку.

Про це на брифінгу у вівторок заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тут було досить гаряче. Противник зосередив зусилля на опорних пунктах Збройних сил України біля Павлополя, де зранку провів інтенсивний обстріл наших позицій зі стрілецької, у тому числі, снайперської, зброї, а після 15 години випустив по українських захисниках 75 120-мм мін", - зазначив він.

Крім того, бойовики застосовували 120-мм міномети по позиціях ЗСУ поблизу Чермалика і Талаківки, а 82-мм – по захисниках Водяного, Авдіївки та Новотроїцького. Усього на цих напрямках зафіксовано вибухи 16 120-мм та 15 82-мм мін.

Бойовики також відкривали вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по українських підрозділах неподалік Мар’їнки, Водяного, Авдіївки та Новотроїцького.

"Майже на кожен ворожий обстріл військовослужбовці Збройних сил України відповідали агресору прицільним вогнем із станкових гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП", - повідомив речник МОУ.

За його словами, на Луганському напрямку було відносно тихо. У другій половині дня противник здійснив 4 обстріли підрозділів Збройних сил України в районі Новгородського, Новозванівки, Луганського та Новоолександрівки. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Двічі українські військовослужбовці відповідали бойовикам вогнем із станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, зазначив Мотузяник.

Читайте також: Доба в АТО: 17 ворожих обстрілів, один боєць загинув

Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 17 обстрілів позицій ЗСУ по всій лінії зіткнення. З метою знищення живої сили і активних вогневих засобів бойовиків військовослужбовці Збройних сил України 10 разів відкривали вогонь у відповідь.

На жаль, внаслідок обстрілу з боку бойовиків під Павлополем один український захисник загинув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-