Окупанти випустили десятки снарядів 152 калібру по силах АТО біля Причепилівки

Окупанти випустили десятки снарядів 152 калібру по силах АТО біля Причепилівки

Карта
Укрінформ
Минулої доби окупанти на Донбасі провели 26 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. Наші бійці 16 разів відкривали вогонь у відповідь із зброї, не забороненої Мінськими угодами.

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу в понеділок.

"Внаслідок ворожого обстрілу на підступах до Авдіївки отримав бойове травмування один військовослужбовець Збройних Сил України. Його було оперативно евакуйовано до військового мобільного госпіталю", - повідомив він.

Крім того, за словами Лисенка, 19 листопада в одній із військових частин на Донецькому напрямку в результаті необережного поводження з пічним обладнанням загинуло троє військовослужбовців.

Читайте також: В АТО загинули троє військових – через необережне поводження з пічкою

На Луганському напрямку, за даними штаба, бойовики провели 17 прицільних обстрілів. 20 артилерійських снарядів калібру 152 мм противник випустив по наших позиціях поблизу Причепилівки.

Крім того, прицільні обстріли з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння танку та БМП російсько-окупаційні війська провели в районі Троїцького. Окрім цього, приліт ворожих мін калібру 82 мм зафіксований поблизу Кримського, Новоолександрівки та Луганського.

"В районі цих населених пунктів, а також біля Зайцевого, Донця, Жовтого, Світлодарського, Новотошківського, Станиці Луганської та Богданівки минулої доби окупанти також обстрілювали наших захисників із гранатометів різних типів та стрілецької зброї", - розповів Лисенко, додавши, що у переважній більшості випадків українські військові відповідали на вогонь із незабороненої Мінськими угодами зброї.

На "донецькому" фронті, російсько-окупаційні війська здійснили 9 прицільних обстрілів позицій ЗСУ: "Чотири міни із мінометів калібру 120 мм ворог випустив по наших позиціях поблизу Кам’янки та Широкиного. Окрім цього, поблизу Широкиного та в районі Гнутового зафіксовані обстріли наших позицій із мінометів калібру 82 мм. Поблизу Водяного, Павлополя, Кам’янки та двічі в районі Авдіївки ворог відкривав вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї".

Читайте також: Доба в АТО: бойовики стріляють з артилерії, танків і мінометів

За словами речника Міноборони, у випадках прямої загрози життю українські захисники відповідали окупантам вогнем із гранатометів та кулеметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-