Розтрата коштів на укріплення в АТО: Генпрокуратура повідомила нові підозри

Розтрата коштів на укріплення в АТО: Генпрокуратура повідомила нові підозри

Укрінформ
Генпрокуратура повідомила про підозру посадовцям Волинської ОДА та Міноборони у розкраданні коштів, виділених на будівництво другої лінії оборони на східному кордоні країни.

Про це під час прес-конференції повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Зараз відбувається оголошення підозри керівникам Волинської ОДА. Зокрема, керівнику Управління капітального будівництва та керівникам інших підрозділів. У Києві оголошено підозру одному посадовцю з Міноборони, оскільки  лінії оборони збудували всупереч затвердженому плану: замість великих бетонних циліндрів, які мали би захищати наших солдат від куль, були збудовані металічні бочки, заповнені піщаною сумішшю", - розповів він.

За словами Луценка, посадовці Закарпатської ОДА забезпечили побудову на Сході якісних оборонних споруд, водночас чиновники із Запорізької та Волинської областей "ганебно нажилися".

Раніше було повідомлено про підозру колишньому  в.о. заступника голови Запорізької ОДА Олексію Литвину у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення або розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем).

Читайте також: Луценко сказав, що саме пришвидшить відбір працівників ДБР

Генпрокурор тоді заявляв, що  Литвин "в червні 2015 року, стажуючись на посаді заступника Запорізької ОДА, організував зловживання цивільними і військовими чиновниками, які будували опорні пункти. Справи соратників уже в суді Запоріжжя".

У 2015 році Україна взялася спільними зусиллями побудувати більше двохсот фортифікаційних споруд в Донецькій області. Між областями були розділені зони відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-