АТО: бойовики гатили під Водяним із 152 мм артилерії

АТО: бойовики гатили під Водяним із 152 мм артилерії

Карта
Укрінформ
Упродовж минулої доби бойовики 22 обстріляли позиції Збройних сил України в зоні АТО - по 11 обстрілів на Донецькому і Луганському напрямках.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати режим тиші та вели прицільні обстріли позицій Збройних сил України зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями. Загалом минулої доби противник провів 22 прицільних обстріли позицій Збройних сил України по всій лінії зіткнення", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що у переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із зброї, не забороненої Мінськими угодами.

Читайте також: Доба в АТО: біля Новотроїцького поранений український боєць

Речник поінформував, що на Луганському напрямку ворог провів 11 прицільних обстрілів. Він уточнив, що окупанти 6 разів обстріляли українських військових в районі Луганського, зокрема тричі – з мінометів калібру 82 мм, загалом випустивши 96 мін. Також окупанти активно застосовували гранатомети та стрілецьку зброю.

"З цих же зразків зброї були тричі обстріляні наші позиції поблизу Кримського. В районі Травневого зафіксовано ворожий обстріл сил АТО із мінометів та 23-мм спареної зенітної установки ЗУ-23-2. Тут на наші позиції "прилетіло" 12 82-міліметрових мін. Ще 10 мін цього ж калібру противник випустив по оборонцях Макарового, які "підкріпив" інтенсивним вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів. У переважній більшості випадків наші захисники примушували російських окупантів замовкнути за допомогою гранатометів та стрілецької зброї", - зазначив Лисенко.

На Донецькому напрямку, за його словами, бойовики також здійснили 11 обстрілів.

"Три розриви артилерійських снарядів калібру 152 мм зафіксовано поблизу наших опорних пунктів в районі Водяного. Двічі противник проводив обстріли з мінометів калібру 120 мм по оборонцях Павлополя, загалом випустивши 15 мін. Ще 10 розривів 120-х мін зафіксовано поблизу наших позицій в районі Широкиного. Окрім цього, позиції Збройних сил України біля Широкиного, а також Тарамчука, Мар’їнки, Авдіївки, Новотроїцького та Старогнатівки піддавалися ворожим обстрілам із гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї. У випадках прямої загрози життю військовослужбовці Збройних сил України відповідали ворогу вогнем із гранатометів та великокаліберних кулеметів", - уточнив речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-