Порошенко вийшов у море на новому катері УМС-1000

Порошенко вийшов у море на новому катері УМС-1000

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко взяв участь у проведенні ходових випробувань модернізовавного катера УМС-1000 в Маріуполі.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Петро Порошенко відвідав Маріупольський загін морської охорони Державної прикордонної служби України, де взяв участь у проведенні ходових випробувань катера УМС-1000", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Президент разом із начальником Генштабу Віктором Муженком, головою Держприкордонслужби Петром Цигикалом, заступником глави АПУ Валерієм Кондратюком та радником Президента Віктором Назаренком піднявся на борт катера та здійснив вихід у відкрите море.

Під час випробувань морського судна, зокрема, було продемонстровано його можливості, про які детально розповів командир Маріупольського загону морської охорони капітан 1 рангу Микола Сирінський.

Читайте також: Президент назвав визначальною роль морпіхів у захисті кордону

Під час відвідування загону Морської охорони ДПСУ начальник Східного регіонального управління ДПСУ генерал-майор Сергій Бідило та заступник командира загону капітан 1 рангу Микола Левицький також продемонстрували зразки екіпірування та озброєння особового складу підрозділів морської охорони спеціального призначення Держприкордонслужби.

Крім того, були продемонстровані водолазне спорядження та техніка, яку використовують прикордонники, у тому числі в зоні проведення антитерористичної операції.

Як відомо, Маріупольський загін Морської охорони є правонаступником Керченського загону морської охорони, історія якого розпочалася в місті Керч Автономної Республіки Крим. 1 серпня 2003 року частина увійшла до складу Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України. Після початку протизаконної окупації території Криму Росією, за рішенням командира загону 28 лютого 2014 року з місця базування у місті Керч вийшов корабельно-катерний склад загону для переходу в Азовське море у Бердянськ, а згодом у Маріуполь, з метою недопущення захоплення кораблів та катерів загону.

1 квітня 2014 року наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України загін було перейменовано в Маріупольський загін Морської охорони, який увійшов до складу Східного регіонального управління.

Фото: Михайло Палінчак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-