АТО: бойовики збільшили кількість обстрілів по всій лінії фронту

АТО: бойовики збільшили кількість обстрілів по всій лінії фронту

Карта
Укрінформ
Минулої доби в зоні АТО російсько-окупаційні війська збільшили у другій половині дня кількість та інтенсивність вогневих провокацій вздовж усієї лінії розмежування.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулої доби у зоні АТО незаконні збройні формування у другій половині дня збільшили кількість та інтенсивність вогневих провокацій уздовж усієї лінії розмежування", - сказав він.

На Луганському напрямку бойовики 8 разів відкривали щільний прицільний вогонь по позиціях сил АТО. "Найчастіше це відбувалося на підступах до Кримського, де ворог провів 5 обстрілів, у тому числі зі 120- та 82-міліметрових мінометів, загалом випустивши по наших позиціях 19 мін", – повідомив речник МОУ.

Читайте також: АТО: двоє українських бійців загинули під Кримським

Неподалік Трьохізбенки, Луганського та Новотошківського бойовики обстрілювали українські позиції з 82-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. "На найзухваліші провокації наші військовослужбовці тричі відповідали противнику вогнем із гранатометів та стрілецької зброї", – сказав Лисенко.

На Приморському напрямку за добу бойовики здійснили 9 прицільних обстрілів позицій ЗСУ, на кожен з яких "отримували від наших захисників потужну відповідь з усього наявного арсеналу зброї, не забороненої Мінськими домовленостями", зазначив речник МОУ.

Після 16:00 незаконні збройні формування обстріляли українські позиції поблизу Гнутового із 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї. Також бойовики вели вогонь із бойових машин піхоти по українських опорних пунктах неподалік Миколаївки, Водяного та Березового. У районі Невельського, Павлополя, Новотроїцького та шахти Бутівка незаконні збройні формування обстріляли українські позиції з гранатометів та стрілецької зброї.

Загалом по всій лінії зіткнення бойовики здійснили 17 обстрілів позицій Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-