На КП

На КП "Новотроїцьке" бойовики "загнали" в "сіру" зону 166 авто

Укрінформ
У четвер увечері на КПВВ "Новотроїцьке", що в Донецькій області, бойовики, які здійснюють пропуск з тимчасово окупованої сторони, влаштували провокацію під час пропуску цивільного населення через контрольний пункт.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК.

"Добре знаючи, що контрольно-перепускний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» працює до 18:30, з боку непідконтрольної уряду України території після 18 години в «сіру» зону КПВВ з території ОРДО пропустили 166 автомобілів з цивільними громадянами", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з огляду на різке погіршення погодних умов та реальну загрозу життю та здоров'ю цивільних осіб, українські прикордонники оформили та пропустили автомобілі, в яких були і люди похилого віку, і жінки з дітьми, у найкоротшій час, і КПВВ «Новотроїцьке» з української сторони закінчило роботу о 19:50.

Читайте також: На пунктах пропуску зони АТО у чергах застрягли 350 автівок

«Українська сторона СЦКК заявляє, що такі дії НЗФ ОРДО є систематичними щодо КПВВ, які знаходяться на підконтрольній уряду України території, та в черговий раз наражають на небезпеку цивільне населення, демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями та небажання дотримуватися режиму припинення вогню в рамках «шкільного перемир’я», - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-