Окупанти зривають перемир'я на всіх напрямках. Штаб АТО назвав

Окупанти зривають перемир'я на всіх напрямках. Штаб АТО назвав "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби найбільше збройних провокацій, у тому числі з використанням мінометів, з боку російсько-окупаційних військ відбулося на Приморському напрямку в зоні проведення АТО.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Приморському напрямку впродовж минулої доби було найгарячіше. Чотири рази ворог обстріляв наші позиції поблизу Водяного, при цьому двічі – з 82-мм мінометів. Також близько опівночі окупанти випустили 4 мінометних снаряди по українському опорному пункту неподалік Талаківки. Крім того, у районі Водяного, Талаківки та Мар’їнки незаконні збройні формування вели вогонь по позиціях українських підрозділів із гранатометів та стрілецької зброї", - сказав Лисенко.

Загалом на Приморському напрямку бойовики здійснили 8 прицільних обстрілів позицій ЗСУ: "На кожен із ворожих обстрілів українські військовослужбовці давали потужну відповідь із станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та інших видів стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 6 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО поблизу Верхньоторецького, Авдіївки, Кам’янки, Зайцевого та Луганського з гранатометів та стрілецької зброї. Щоразу українські захисники жорстко зупиняли провокації ворога вогнем з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї, зазначив Лисенко.

Читайте також: Штаб повідомив про чотирьох загиблих в зоні АТО

На Луганському напрямку ввечері бойовики здійснили один нетривалий обстріл позицій ЗСУ поблизу Трьохізбенки зі стрілецької зброї. "Зважаючи на те, що обстріл не становив загрози життю наших військовослужбовців, українські підрозділи на ворожу провокацію не відповідали", - повідомив речник МОУ.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 15 обстрілів позицій Збройних Сил України. На жаль, внаслідок бойових дій четверо захисників України загинули і четверо зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-