Окупанти порушують

Окупанти порушують "тишу" на всіх напрямках. Штаб АТО сказав, де найгарячіше

Карта
Укрінформ
Минулої доби обстановка у районі проведення АТО загострилася. Бойовики на всіх напрямках обстрілювали позиції Збройних сил України із заборонених Мінськими домовленостями мінометів різних калібрів, загалом випустивши 45 мін.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 44 обстріли позицій Збройних сил України, із яких 43 були прицільними. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь із зброї, не забороненої Мінськими домовленостями", - сказав Лисенко.

За його словами, на Донецькому напрямку ситуація залишалася найбільш напруженою. Російсько-окупаційні війська здійснили 29 обстрілів позицій сил АТО. Майже кожного разу українські військові були змушені відповідати бойовикам вогнем із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку, починаючи з 20 години вечора, протягом двох годин окупанти провели потужний прицільний обстріл українських позицій поблизу Новоолександрівки. Російські найманці застосовували озброєння БМП, стрілецьку зброю та 82-мм міномети, випустивши 14 снарядів.

Крім того, пізно ввечері терористи обстріляли Кримське та Попасну із гранатометів та стрілецької зброї. Щоразу українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

На Приморському напрямку незаконні збройні формування здійснили 12 прицільних обстрілів опорних пунктів ЗСУ.

В районі Гнутового бойовики випустили по українських позиціях 6 мін калібру 120-мм та обстріляли з 82-мм мінометів опорні пункти поблизу Мар’їнки та Лебединського, випустивши по 3 міни.

Читайте також: Бойовики накрили Мар'їнку мінометним вогнем. Поліція показала наслідки

Неподалік Новотроїцького терористи стріляли з БМП та станкового гранатомета.

З гранатометів різних типів та стрілецької зброї вони відкривали вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Водяного, Широкиного, Талаківки та Павлополя.

На кожен із обстрілів українські військовослужбовці давали жорстку відповідь із станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-