АТО: бойовики порушують

АТО: бойовики порушують "тишу" на всіх напрямках, найгарячіше – біля Авдіївки

Карта
Укрінформ
Минулої доби бойовики найбільше порушували режим перемир’я на Донецькому напрямку, здійснивши 14 обстрілів.

Про це повідомив на брифінгу у п'ятницю речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Вночі бойовики застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Близько 20 години неподалік Новоселівки Другої противник вів вогонь з 82-міліметрового міномету, випустивши 6 снарядів. Дещо пізніше на околицях Луганського під час вогневих провокацій противник вів вогонь з озброєння бойової машини піхоти", - зазначив він.

За його словами, на Донецькому напрямку найгарячішою обстановка була на позиціях поблизу Авдіївки, які зазнавали обстрілів 5 разів.

Напруженою була й обстановка на Світлодарській дузі, зокрема, неподалік Луганського, де режим "тиші" незаконні збройні формування порушували тричі, зауважив Лисенко.

Він додав, що українські військові здебільшого утримувалися від вогневої відповіді на провокації, використовуючи дозволене Мінськими угодами озброєння лише у випадках, коли дії НЗФ становили значну загрозу особовому складу чи мирним жителям.

На Маріупольському напрямку впродовж доби бойовики здійснили 6 прицільних обстрілів опорних пунктів ЗСУ, причому найпотужніший вогонь вівся у районі Старогнатівки і Водяного. Українські військовослужбовці чотири рази відповідали на провокації влучним вогнем. Так само діяли українські бійці і поблизу Талаківки, коли їх уранці обстрілювала бойова машина піхоти, розповів речник МОУ.

Водночас він констатував, що на Луганському напрямку на відміну від попередньої доби спостерігалося відносне затишшя. Уночі та увечері НЗФ лише двічі відкривали вогонь у бік позицій Збройних Сил України - поблизу Кримського та Новоолександрівки.

Читайте також: За добу в АТО поранений один український боєць

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення зафіксовано 22 обстріли позицій Збройних Сил України. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь, сказав Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-