АТО: бойовики накрили гранатометним вогнем Мар’їнку

АТО: бойовики накрили гранатометним вогнем Мар’їнку

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку найбільш інтенсивними бойові дії залишаються поблизу Авдіївки та на північних околицях Горлівки – у Зайцевому та Майорську.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Вчора на цих рубежах бойовики застосовували виключно легке озброєння. Водночас деякі з обстрілів тривали до двох годин. Активність ворога традиційно зросла під вечір, на який і прийшлися найдовші обстріли з боку противника", - зазначив він.

Крім того, за словами Мотузяника, тричі минуло доби окупанти відкривали вогонь поблизу Донецького аеропорту – двічі вдень та одного разу пізно ввечері. Обстріли носили провокативний характер.

"Усього за минулу добу на Донецькому напрямку противник порушував режим "тиші" десять разів. Українські війська відкривали вогонь у відповідь на переважну більшість ворожих обстрілів з метою стримування злочинних намірів противника", - зазначив речник.

На Маріупольському напрямку, за даними штабу, минулої доби бойові дії велися лише у першу половину доби: "Так, світанок українські захисники на півдні напрямку зустріли під ворожі обстріли з гранатометів та крупнокаліберних кулеметів. Під вогонь НЗФ потрапили наші укріплення у Павлополі, Водяному та Широкиному".

"Пізніше, близько 10:30, бойовики розпочали гранатометний обстріл українських позицій поблизу Мар’їнки, який тривав більше години. Під вогонь противника потрапили також і житлові будинки місцевих мешканців міста. У результаті чого дві оселі були пошкоджені", - повідомив Мотузяник, додавши, що за добу на цьому напрямку зафіксовано 4 ворожих обстрілів, усі – з легкого озброєння.

Читайте також: В АТО за добу загиблих і поранених немає

На "луганському" фронті окупанти двічі порушили режим "тиші" у Кримському, провівши по одному короткотривалому мінометному обстрілу вранці та ввечері перед заходом сонця.

"Сумарно тут ворог випустив 5 мін. Також одна збройна провокація з боку бандформувань сталася поблизу Станиці Луганської – надвечір протягом 30 хвилин сили окупанта відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у напрямку позицій сил АТО", - повідомив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-