За добу бойовики 44 рази порушили

За добу бойовики 44 рази порушили "тишу". Cитуація загострюється

Укрінформ
За минулу добу бойовики 44 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Загалом від початку доби незаконні збройні формування 44 рази обстрілювали українські опорні пункти. З них 21 обстріл характеризується як неприцільний. ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО продовжила загострюватись. Російсько-окупаційні угруповання не припиняли активні обстріли наших позицій на усіх напрямках. 

Як і у попередні дні, найбільш неспокійно було на Донецькому напрямку. Тут найбільша кількість вогневих провокацій противника зафіксована поблизу селища Зайцевого. Починаючи з 18 години, бандити 5 разів обстріляли наші позиції з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Також наприкінці доби під ворожим вогнем тричі опинились українські укріплення в Авдіївській промзоні та двічі – біля Майорська. 

Читайте також: АТО: за день 17 обстрілів, у тому числі з важкого озброєння

На Приморському напрямку бандити тричі застосовували стрілецьку зброю на околицях Павлополя. А близько 20 години біля цього ж селища вони випустили 5 мін калібру 82 міліметри. Обстріли ворога з використанням стрілецької зброї зафіксовані й неподалік Гнутового, Талаківки, Лебединського та Широкиного. А в результаті гранатометного вогню противника на підступах до Мар’їнки поранення отримав один український захисник.

На Луганському напрямку близько 21 години російські найманці, цинічно нехтуючи мирними домовленостями і цілеспрямовано наражаючи на небезпеку цивільне населення, зі стрілецької зброї обстріляли контрольно-перепускний пункт (в’їзду-виїзду) Станиця Луганська. Незважаючи на повну готовність дати ворогу жорстку відповідь та не порушуючи мирних домовленостей, демонструючи стриманість заради миру, сили АТО вогонь у відповідь не відкривали. Цей факт в чергове підтвердив, що у даному районі бойовики не бажають дотримуватися режиму повного припинення вогню, який мав би розпочати процес «дзеркального» відведення військ.

У штабі повідомили, що за минулу добу один український військовий отримав поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-