Українські піхотинці під Мар’їнкою: по той бік вогонь ведуть професіонали

Українські піхотинці під Мар’їнкою: по той бік вогонь ведуть професіонали

Фото
Укрінформ
Військовослужбовці однієї з механізованих бригад, які обороняють позиції біля Мар’їнки, контролюють ситуацію на Маріупольському напрямку.

Піхотинці з механізованої бригади розповідають, що останнім часом обстріли їхніх позицій почастішали, йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

Проросійські найманці ведуть обстріли із території, яка тимчасово підконтрольна незаконним збройним формуванням та під покровом темряви.

"Наші позиції обстрілюють вночі зі стрілецької зброї. Вони певно думають, що ми вночі не надто пильні. Ми знаємо, бачимо у тепловізори, спостережні прилади і чуємо, як "по зеленці" переміщується їхня техніка. Якщо зовсім поруч, - то навіть чуємо їхні розмови. Однак, поки триває "хлібне перемир’я", ми відповідаємо вогнем у відповідь лише зі стрілецької зброї", – розповів військовослужбовець Петро.

Читайте також: Бойовики накрили вогнем житлові квартали Мар’їнки – СЦКК

Українські захисники кажуть, що ті, хто здійснює обстріли вже надто професійно стріляють.

"По той бік вогонь ведуть професіонали. Вони вміють влучно стріляти. Спочатку вони "прощупують" наші позиції, відкривають вогонь зі стрілецької зброї по опорних пунктах. Ми відповідаємо тим же. Далі вони з бронетехніки ведуть вогонь в нашу сторону. Десь у "зеленці" виїжджає БМП, б’є по двом-трьом точкам і міняє одразу свою позицію. Потім підключається міномет або ж АГС із трьох точок. Таким методом вони подавляють наші вогневі точки і вираховують розташування "опорників", коли ми відкриваємо вогонь у відповідь", – розповів військовослужбовець Ігор.

"Ми звичайно ж, вогонь у відповідь відкриваємо зі стрілецької зброї. Однак через використання російсько-терористичними військами зброї калібру понад 100-мм, яка заборонена Мінськими домовленостями, страждає цивільне мирне населення. Вони іноді ведуть хаотичні, безприцільні обстріли з мінометів та бронетехніки, тож снаряди прилітають і попадають в будинки мешканців Мар’їнки та в приватний сектор. Частина якого на околиці цього міста зруйнована вщент і тут уже ніхто не живе", – додав український захисник Ігор.

Читайте також: АТО: бойовики порушують "тишу" на всіх напрямках, гатять із танків та БМП

За словами військових, які обороняють позиції поблизу Мар’їнки, вони воюють за свою землю і знаходяться на своїй території. Їхні позиції надійно захищені, обладнані інженерні споруди для захисту особового складу, є чим оборонятися та чим відповісти проросійським найманцям. Воїни чекають лише дозволу та наказу дати гідну відповідь ворогові, який дошкуляє їм та завдає шкоди мирним жителям на Приморському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-