В ОБСЄ вимагають покарати тих, хто напав на спостерігачів в Ясинуватій - Хуг

В ОБСЄ вимагають покарати тих, хто напав на спостерігачів в Ясинуватій - Хуг

Укрінформ
У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ чекають покарання людей, які напали 20 червня на спостерігачів СММ на залізничній станції в Ясинуватій, що контролюється так званою «ДНР».

Про це заявив перший заступник глави СММ ОБСЕ в Україні Олександр Хуг на прес-конференції в середу.

«Ми закликали і будемо продовжувати закликати тих, хто контролює цю територію за фактом, щоб вони зробили так, щоб люди, які вчинили це, понесли відповідальність», - сказав Хуг.

Він також заявив, що реакцією на цей інцидент з боку «ДНР» хотіли б бачити конкретні заходи, а не заяви.

«Повністю неприпустимим є той факт, що так звана «ДНР» або не може контролювати цю територію, або не хоче контролювати своїх же людей. Вони поставили свій підпис під тим, щоб дати можливість цій місії безпечно працювати в цій зоні», - підкреслив Хуг.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня на спостерігачів СММ ОБСЕ в районі залізничної станції Ясинувата було здійснено напад. Двоє озброєних чоловіків спробували відкрити двері автомобіля місії і розбити прикладом бокове скло, вони цілилися з автомата у водія і пасажирів. Спостерігачам вдалося покинути місце події.

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило постійні провокації, тиск і загрози проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької і Луганської областей України, спрямовані проти спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, і зажадало від Росії припинити провокації проти спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-