За дві доби на захисників Авдіївки впало більше 1,5 тисячі боєприпасів - СЦКК

За дві доби на захисників Авдіївки впало більше 1,5 тисячі боєприпасів - СЦКК

Укрінформ
Протягом останніх 2,5 днів противник випустив 1578 боєприпасів по силам АТО в районі Авдіївки та по самому місту.

Про це заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Анатолій Петренко, коментуючи ситуацію в Авдіївці, повідомляє сайт Міноборони.

"Всі ці атаки ведуться із застосуванням незаконних видів озброєння, заборонених Мінськими домовленостями. Застосовуються всі види артилерії, калібру 152 і 122 мм, реактивні системи залпового вогню, міномети 120 і 82 мм. В цілому за останні дві з половиною доби нами зафіксовано 1578 боєприпасів, які було випущено по позиціях, а також по населеному пункту Авдіївка", - повідомив Петренко.

Він зазначив, що обстановка навколо населеного пункту Авдіївка третій день поспіль залишається складною: "Починаючи з ранку 29 січня незаконними збройними формування (НЗФ) ведуться активні штурмові дії позицій Збройних Сил України, особливо навколо Донецької фільтрувальної станції, а також промислової зони".

За дві з половиною доби зафіксовано десять штурмових дій з метою заволодіння позиціями Збройних Сил України і покращення тактичного становища НЗФ.

За результатами таких агресивних дій є руйнування серед житлових кварталів, а також є поранені серед місцевого населення. Керівник української сторони СЦКК нагадав, що вчора о 19.20 була перебита остання нитка живлення, що подавала електроенергію до Авдіївки, станом на цей час населений пункт залишається без електро-, водо- та теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-