Евакуація Авдіївки почалася – нардеп

Евакуація Авдіївки почалася – нардеп

Укрінформ
Розпочалася евакуація старої частини Авдіївки через сильний обстріл "Градами".

Про це повідомив у Фейсбуці народний депутат Євген Дейдей.

"Просто зараз розпочалася евакуація старої частини Авдіївки через сильний обстріл "Градами". Ситуація стає дедалі більш критичною", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, наразі в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Зранку 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони розпочали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи. Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт супротивника. На даний момент тривають бойові дії.

За інформацією військових, оголошеною віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, упродовж 29 січня терористичними угрупуваннями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

У Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації з боку бойовиків та загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики та тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини та доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-